Жонглерско шоу за најмладите на Фестивалот на монодрама

Со програма за најмладата публика денеска започна офф-програмата на 25-то издание на Интернационалниот фестивал на монодрама. Циркускиот и театарски артист Дарко Ѓурчиновски приреди неверојатно 50 минутно шоу.

Официјалното отворање на фестивалот е вечерва со шоу спектаклот Глумците пеат.