Мајкл Кејн го објави својот прв роман

90-годишниот актер претходно ги напиша автобиографските книги „What’s It All About“, „Blowing the Bloody Doors Off“ и „The Elephant To Hollywood“. Познатиот британски актер Мајкл Кејн го објави својот прв роман „Смртоносна игра“ за лондонската издавачка куќа „Ходер и Стоутон“.

Кејн на својот X профил напиша дека е „воодушевен и горд“ што тројното издание на неговиот трилер „The Deadly Game“ се појави, во тврд повез, и како дигитална и како аудио книга.

Издавачот објави дека легендарниот актер и британска икона „Кејн“ го напишал романот со брзо темпо, кој привлекува со меѓународни интриги и напнат заплет, а главниот лик е главниот инспектор Хари Тејлор, кој не ги почитува правилата и полицијата. репутација, но е „одличен во фаќање криминалци“.

„Сите негови необични способности ќе бидат потребни поради итен случај на неговата врата: метална кутија со радиоактивен материјал е пронајдена во отпад во источен Лондон, но пред пристигнувањето на полицијата била украдена во насилна рација“, се вели во соопштението. .

Кејн доби Оскар за споредни улоги во филмовите „Хана и нејзините сестри“ (1986) и „Куќни правила“ (1999 година), а глумеше во повеќе од сто филмови, вклучувајќи ги „Готинг Картер“, „Италијанската работа“, „Италијанската работа“ Човек кој сакаше да биде крал“ и „Валкани арамии“, а во 2000 година беше прогласен за витез за неговите заслуги во киното.
90-годишниот актер претходно ги напиша автобиографските книги „What’s It All About“, „Blowing the Bloody Doors Off“ и „The Elephant To Hollywood“.